ویندوز ۱۱ منتشر شد
مایکروسافت برخلاف وعده قبلی خود که گفته بود ویندوز 10 آخرین سیستم عامل این شرکت خواهد بود، شماره بعدی یعنی ویندوز 11 را به تازگی معرفی کرد. این نسخه از ویندوز پیشرفتهای خوبی، چه از لحاظ بصری و چه از لحاظ فنی، نسبت به ویندوز 10 داشته و نوید دهنده آیندهای بهتر برای پلتفرم دسکتاپ مایکروسافت است. به خصوص، بهروزرسانی رایگان ویندوز 10 به این نسخه، باعث خواهد شد تا از همان ابتدا مورد استقبال گسترده کاربران قرار بگیرد.
ویندوز 11، نسل جدید سیستم عامل دسکتاپ مایکروسافت
اولین چیزی که در مواجهه با ویندوز 11 میتوان متوجه شد، طراحی جدید نوار وظیفه و منوی استارت است. مایکروسافت این بار به تقلید از مک او اس، آیکونهای نوار وظیفه ویندوز 11 را در وسط قرار داده و طرح قدیمی را کنار گذاشته است. البته هنوز هم موارد متفرقه مانند ساعت و آیکونهای کوچک برنامههای در حال اجرا، در سمت راست قرار دارند که باعث میشود تقارن نوار وظیفه تاحدودی به هم خورده و سمت چپ آن خالی به نظر برسد.
بهبودها و پیشرفت های ویندوز 11 نسبت به ویندوز 10
1. سازماندهی بهتر
مطمئناً ویندوز 11 از لحاظ بصری میتواند بهترین سیستم عامل مایکروسافت باشد. همه چیز، از آیکونها و نوار وظیفه گرفته تا منوی استارت و صفحات داخلی سیستم عامل، به سادهترین و در عین حال جذابترین شکل ممکن طراحی شده و جذابیت بسیار بالایی دارد. اما به غیر از ظاهر جذاب، دست کاربران نیز در ویندوز 11 بسیار بازتر از گذشته شده و میتوانند سازماندهی بهتری داشته باشند. در این نسخه از ویندوز میتوانید مدیریت کاملی بر اپهای نسب شده داشته و شکل چینش نوار وظیفه و آیکونها را هم کاملاً مطابق سلیقه خود انتخاب کنید. بنابراین، حتی اگر از ظاهر جدید ویندوز 11 و مثلاً وسط چین شدن نوار وظیفه خوشتان نیاید، میتوانید به راحتی همه چیز را به شکل سابق خود برگردانده و شبیه ویندوز 10 کنید.

2. برنامه های اندروید روی ویندوز
یکی از موضوعاتی که تفاوت عمده محصولات اپل را با دیگر رقبا نشان می داد قابلیت استفاده از اپلیکیشن های موبایل و تبلت روی سیستم عامل مک بود. حالا با توجه به یکسان سازی سیستم عامل های تمام محصولات مک این نیاز برای ویندوز و ارتباط آن با اپلکیشن های اندورید احساس می شد. البته مدت های طولانی است که کاربران پشتیبانی از برنامه های اندورید توسط ویندوز را می خواهند و حالا در ویندوز 11 این امکان برای کاربران فراهم شده است. شما می توانید اپلیکیشن های اندورید را به صورت مستقیم روی ویندوز خود نصب و اجرا کنید. البته احتمالا باید شاهد باگ های فراوان باشید، چون هنوز کیفیت این امکان برای اجرای اپلیکیشن های اندروید رو ویندوز مورد ارزیابی قرار نگرفته است و مشخص نیست چه استانداردی برای اجرای آن ها روی ویندوز نیاز است.
با این حال قطعا اضافه شدن پشتیبانی از برنامههای اندرویدی یک حرکت بزرگ از سوی مایکروسافت بوده و میتواند افقهای روشنی را پیش روی کاربران ویندوز باز کند.
3. کادر جستجو در منوی استارت
با حجیمتر شدن هارد دیسکها و دسترسی گسترده به انواع و اقسام فایلها، یافتن یک فایل به خصوص در میان انبوه فایلها و پوشههای داخل کامپیوتر به کاری بسیار سخت و طاقت فرسا تبدیل شده و بدون کمک یک موتور جستجوی قدرتمند عملاً غیرممکن به نظر میرسد. خوشبختانه مایکروسافت به این مسئله کاملاً آگاه بوده و در ویندوز 10 نیز جستجوگر داخلی قدرتمندی را تعبیه کرده است. اما این موتور جستجو هنوز جا برای کار دارد و از همین رو ویندوز 11 سعی دارد تا هم دسترسی به کادر جستجو را سادهتر کرده (از طریق منوی استارت) و هم سرعت و دقت کار را بالاتر ببرد.

4. فضای بیشتر برای پین کردن برنامه ها در نوار وظیفه
قابلیت پین کردن برنامه ها در نوار وظیفه برای دسترسی راحتتر به آنها، یکی از بهترین ویژگیهای ویندوز 10 است. اما فضای محدود نوار وظیفه باعث شده تا نتوان برنامههای زیادی را پین کرد. این مشکل در ویندوز 11 برطرف شده و علاوه بر بزرگتر شدن نوار وظیفه، بعد از پر شدن آن، ردیف دوم باز شده و همچنان میتوانید برنامههای بیشتری را در آن پین کنید.

5. حالت تبلت بهبود یافتهتر در ویندوز 11
استفاده از سیستم عامل ویندوز به شکل معمولی آن در دستگاههای لمسی اصلا مناسب نیست و میتواند بسیار دردساز باشد. از همین رو مایکروسافت یک حالت ویژه با نام حالت تبلت را در ویندوز 10 معرفی کرده که رابط کاربری سیستم عامل را تغییر داده و برای لمس با انگشت بهینه میکند. این حالت در ویندوز 11 بسیار کارآمدتر از قبل شده و اگر دستگاهی دارید که از صفحه لمسی برخوردار است، ویندوز 11 میتواند تجربه بسیار بهتری را برای شما به ارمغان بیاورد.

6. ارتباط با دوستان و همکاران تنها با یک لمس
در نسخه جدید ویندوز شما به راحتی هر چه تمام و تنها با یک لمس ساده (یا کلیک ماوس) در نوار وظیفه، میتوانید وارد مایکروسافت تیمز (Microsoft Teams) و به سرعت با دوستان و همکاران خود ارتباط برقرار کنید. صفحه چت و تماس تصویری در یک صفحه پیش روی شما قرار میگیرد و در هر لحظه میتوانید صدای اسپیکر را قطع یا وصل کنید. حتی امکان شروع جلسه و ارائه مطالب تنها از طریق نوار وظیفه و بدون نیاز به طی مراحل طولانی، مهیا شده است.

7. تجربه گیمینگ بهتر با DirectX 12 Ultimate
گیمرها یکی از جدیترین طرفداران و کاربران ویندوز هستند. از همین رو مایکروسافت در ویندوز 11 توجه ویژهای به این قشر داشته و وعده تجربه گیمینگ بهتر و جذابتری را با DirectX 12 Ultimate داده است. این رابط برنامهنویسی قدرتمند ویژگیهایی مانند رهگیری پرتو همزمان را به ارمغان آورده و باعث میشود تا تجربه بصری بازیها به مراتب جذابتر باشد. همچنین، HDR خودکار و صدای فراگیر نیز در ویندوز 11 پشتیبانی شده و بازیهای رایانهای را به یک مرحله بالاتر ارتقاء خواهند داد.

8. امنیت بالاتر در ویندوز 11
بنا به یک قاعده کلی، مایکروسافت همواره تمرکز اصلی خود را بر پشتیبانی از آخرین نسخه سیستم عامل خود معطوف میکند. با اینکه ویندوز 10 تا سال 2025 به طور کامل پشتیبانی خواهد شد و تا آن زمان امن باقی خواهد ماند، اما ویندوز 11 از ویژگیهای امنیتی به مراتب بهتری برخوردار است. قابلیتهایی مانند رمزگذاری دستگاه، امنیت مبتنی بر مجازیسازی (VBS) و UEFI secure boot باعث شدهاند تا نسخه جدید ویندوز در برابر بدافزارها و حملههای هکری بسیار ایمنتر از نسخههای قبلی باشد.
9. تغییرات منوی راست کلیک و مدیریت ویجت ها
یکی دیگر از تغییرات مهم در ویندوز 11 مربوط به بخش منوی راست کلیک معروف است که باعث شده به زیبایی ظاهری و البته خسته نشدن چشمها کمک کند. منوی راست کلیک ویندوز 11 نسبت به ویندوز 10 شفافتر و با متنهای پررنگتر هستند. یکپارچگی بهتر با پس زمینه به واسطه ی این شفافیت ایجاد شده است و دیگر صرفاً به شکل یک کادر سفید دیده نمی شود. همچنین، پررنگتر شدن گزینهها باعث شده تا خوانندن آنها راحتتر شده و چشمان کاربر در مانیتورهای کوچک، کمتر اذیت شود.
موضوع شفایت در بخش ویجت ها نیز به کار گرفته شده و ویجت ها در ویندوز 11 به صورت شفاف و شیشهای هستند و به این ترتیب مزاحمت زیادی برای شما ایجاد نمیکنند.

مواردی که گفته شد تنها بخشی از تغییرات وینودز 11 است که تا چند ماه دیگر در نسخه نهایی عرضه می شود. آیا ویندوز 11 میتواند به یک سیستم عامل جامع و کامل تبدیل شود؟ نظر شما درباره این تغییرات چیست؟
در سندباد آی تی بخوانید:
اولین دیدگاه را ثبت کنید